Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Brood Leeft?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

De eerste zaterdagmarkt in Culemborg.

768 1024 Brood Leeft

Zaterdag 13 mei was de eerste zaterdagmarkt in Culemborg. Een lokale, Boeren, Biologische Markt met allerlei heerlijke producten. De eerste editie had prima weer tot het einde toe. Een prachtige start voor een nieuwe traditie in Culemborg.

Voor mij in vele opzichten ook een bijzondere dag; voor het eerst brood verkoop op een lokale markt; voor het eerste de mobiele oven op de markt en voor het eerste de oven inbranden met een echt vuurtje. Door de verschillende activiteiten die deze zaterdagochtend moesten gebeuren was ik wat te laat met mijn bakplanning. Het deeg opmaken rond 7:30; rond 8:45 de oven wegbrengen naar de markt; de oven neerzetten met 4 sterke mannen (het geheel weegt ongeveer 2000kg samen ;-)); en zo kom ik dus pas rond 9:40 mijn eerste lading broden bakken. Ik was er niet om 10uur met mijn verse broden. Gelukkig kwam mijn vrouw te hulp zodat de eerste batch rond 11:15 op de markt was. En toen ik zelf rond 11:45 arriveerde met de tweede batch bleek de eerste al bijna volledig uitverkocht. De tweede batch volgde in nog geen 30minuten later. Wat een succes, ik ben er nog steeds van onder de indruk. Wat een populariteit naar natuurdesembrood. Ik ben jullie allemaal erg dankbaar. En ik zal mijn zaterdag bakvolume wat gaan aanpassen, en dus eerder beginnen met bakken :-). De broden zijn te koop bij de kraam van Naturijn en broodjes via Lekkers aan de Lek.

De oven is tot ongeveer 300 oC ingebrand. Dit zal ik nog een keer herhalen en dan kan hij naar de 400-500 oC om volledig ingebrand te raken. In totaal een langzaam proces om er voor te zorgen dat de oven goed vuur-hard wordt en dus niet barst bij het opstoken. Maar wat een mooi plaatje :-).

Het weekend van 27-28 mei is het Vrijstadfestival in Culemborg en op zaterdag is de markt vanaf 14uur. Hier zal ik voor het eerst de oven volledig gaan opstoken en live verse broden bakken. De markt gaat om 17uur over in een nieuw evenement voor Culemborg: Samen Eten – Open lucht Restaurant “Sint Antonius”. Ik zal hier ook verse broden bakken die samen met een heerlijke soep van https://www.facebook.com/DesiRoversGoeieSoep/ bijvoorbeeld. Verder wat broden met boter en olijfolie misschien ;-). Voor verder informatie kijk op https://www.facebook.com/events/1860858614180373/

Graag tot ziens en blijf genieten van echt natuurdesembrood,

hartelijke groet,

Peter

Helaas is het nu niet mogelijk om brood te bestellen.