Ingrediënten
De broden worden met 4 basisingrediënten gemaakt: meel of bloem, water, zout en een natuurdesemcultuur. Het zijn eerlijke en volwaardige ingrediënten. De basis is steengemalen meel of bloem van biologische granen afkomstig van Eko Boerderij De Lingehof in Hemmen. De Tarwe, Emmer en Spelt wordt gemalen door Molen Johanna (Bolderburen) in Culemborg. Voor speciale broden wordt het deeg verrijkt met olie, melk, boter, suiker, diverse noten, zaden en gedroogd fruit. Ook deze ingrediënten zijn zoveel mogelijk van lokale biologische oorsprong.
Een houtgestookte stenen oven voor Brood Leeft
Een heerlijk brandend vuur in een stenen oven, gemaakt van de beste Toscaanse Klei. De oven wordt wel 500-600oC en daarna de meest smakelijke pizza’s bakken die je ooit geproefd hebt, heerlijk. Vuur en as er uit en de oven zakt langzaam tot ongeveer 300oC. Dan wordt het tijd om heerlijke natuurdesemdeeg in de oven te plaatsen, de deur dicht te doen en te wachten. Na ongeveer 20-30 minuten als je de oven openmaakt komt er een waanzinnige geur uit de oven van vers gebakken brood vermengt met de aroma van hout en vuur. De broden hebben een mooie kleur en een prachtige korst die begint te knisperen zodra die uit de oven komt. Je kunt niet wachten om een stuk van dit brood te scheuren, vervolgens wat boter of olijfolie en dan heerlijk genieten.